WCAG 2 onderzoek

Vrouw wijst naar beeldscherm

Wat is WCAG 2?

WCAG staat voor Web Content Accessibility Guidelines. Versie 2.0 bestaat sinds 2008. Versie 2.1 is in september 2018 uitgekomen en bevat onder andere extra richtlijnen voor het gebruik van mobiele apparaten. Versie 2.1 is verplicht voor Nederlandse overheden op het middelste niveau, AA, vanaf 23 december 2018.

Waarvoor dienen de richtlijnen?

Door het volgen van de richtlijnen wordt de content op je website beter bruikbaar voor een breed publiek, inclusief mensen met een beperking zoals (kleuren)blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden en mensen met een motorische beperking.

Hoe werkt een WCAG 2 onderzoek?

In een onderzoek worden alle WCAG 2 richtlijnen getoetst op het gewenste niveau (A of AA). Hiervoor wordt een sample van de website genomen met verschillende soorten content. Denk bijvoorbeeld aan formulieren, tabellen, video’s en PDF’s. Van alle bevindingen op deze pagina’s wordt een rapport gemaakt.
Een onderzoek neemt over het algemeen, afhankelijk van de grootte en complexiteit van de site, 1 à 2 dagen in beslag.
Indien gewenst kan ik advies geven over mogelijke oplossingen voor de gevonden issues.

Neem voor meer informatie en een prijsopgave contact met me op.


Veelgestelde vragen over toegankelijkheid

Ervaring met toegankelijkheid

Ik heb ruim 10 jaar ervaring met toegankelijkheid en de Webrichtlijnen:

  • als onderzoeker en adviseur - zelfstandig, bij stichting Accessibility (waaronder inspecteren voor het waarmerk drempelvrij.nl) en bij Firm Ground;
  • als front-end ontwikkelaar bij GemeenteOplossingen, theFactor.e en zelfstandig;
  • als lid van de Normcommissie Drempelvrij.nl namens vakvereniging Fronteers;
  • voor opdrachtgevers als Kamer van Koophandel, Rijksuniversiteit Groningen, DUO, gemeente Groningen, Concept7, Oogvereniging, ministerie van SZW